07.10.2015Превозвачите адмирират изграждането на кръгови кръстовища в Добрич


Превозвачите приветстват новата политика на Община Добрич за насищане на града с кръстовища с кръгово движение, с което се облекчава трафикът. Това стана ясно на срещата на кандидата за кмет на Добрич от ПП ГЕРБ Детелина Николова с колектива на „Пътнически превози“ ЕООД. Заедно с нея бяха кандидатите за общински съветници от листата  на партията Стефан Милев и Младен Мартинов.

Детелина Николова запозна присъстващите с готовите проекти, които Община Добрич има за ремонт на уличната мрежа. Една част от тях са за асфалтиране на 42 километра улици, по които ще се реализира проектът за водния цикъл. Депозирани са и проекти за 4 млн. лева по новата програма за Трансгранично сътрудничество. Те са за ремонт на улица „Ангел Стоянов“ и част от бул. „Добруджа“. „За тези дейности са нужни милиони, които нашият бюджет не може да осигури. Затова усилията на нашия екип са да се привлекат максимално средства по оперативните програми“, посочи Детелина Николова.

Тя съобщи, че Община Добрич вече има готови предпроектни проучвания за интегриран градски транспорт, които са за 42 млн. лева. С тях ще се кандидатства  по новата оперативна програма „Транспорт“. Предвижда се закупуване на нов автобусен парк – малки и средни автобуси, за реконструиране на тротоари около спирки, заслони, сигнално-охранителни системи на кръстовища, електронни табла.

Работещите в „Пътнически превози“ бяха успокоени, че, въпреки реализацията на проекта,  фирмата ще продължи да има място като един от изпълнителите на общинската транспортна схема.

Управителят Валентин Василев апелира, от името и на другите превозвачи, средства за транспорт от общинския бюджет да се възстановят на нивото отпреди 2-3 години – т.е. преди да бъдат намалени дотациите от държавата. Обсъден бе и проблемът с осигуряването на организиран транспорт на работещи във фирмите в града, който бе поставен на други срещи на Детелина Николова.

Василев запозна кандидатите за кмет и общински съветници с най-новата дейност на фирмата – преустройство на товарни автомобили в пътнически.